Ayam Cemani: Een zeldzame kip ras dat is zwarte Inside Out | Indrukwekkende beelden.

 Zwart is niet een ongewoon kleur in de dierenwereld; beren zijn zwart, gorilla's zijn zwart, er zijn rassen van honden en katten die zwart zijn. Maar dit ras van de Indonesische kip bekend als Ayam Cemani rekening 'zwarte' een geheel andere realm. De zwarte kleur van Ayam Cemani is niet beperkt tot zijn veren-de kleur is overal en zelfs aan de binnenkant. Alles over deze kip is zwart – huid, snavel, plume, tong, poten, teennagels, zelfs haar vlees, botten en organen. Zelfs het beenmerg is zwart. Hun bloed, is hoewel niet zwart, het zeer donker gekleurd. Ayam Cemani is zo spectaculair en exotisch dat het is bedoeld als de "Lamborghini van pluimvee".
Het woord 'Ayam' betekent 'kip' in het Indonesisch, en 'Cemani' vertaalt naar "volledig zwart' in het Javaans. Dit exotische ras is ontstaan uit Java in Indonesië. Ze werden geïntroduceerd in Europa in 1998 door een Nederlandse kweker, waar ze trok veel belangstelling onder pluimvee liefhebbers vanwege zijn uiterlijk en genetische make-up. Ayam Cemani is één van de duurste kippen in de wereld met een enkele vogel tot 2.500 dollar kost.
ayam-cemani-1
Ayam Cemani krijgen hun zwarte kleuren van een algemene eigenschap, bekend als 'fibromelanosis', dat de verspreiding van zwarte pigment cellen bevordert. Het gen dat ervoor zorgt dat fibromelanosis is een mutatie die bestond in Azië meer dan 800 jaar geleden. De mutatie maakte haar weg naar andere kip ras, zoals de Zweedse zwarte kip of Svart Hona, die heeft de zelfde trekjes van de fibromelanistic als de Ayam Cemani, en vandaar, als zwart als de Indonesische RAS.
In Azië zijn de Ayam Cemani hoog aangeschreven omdat hun vlees wordt verondersteld te hebben van mystieke krachten. Hun vlees is verondersteld om hoger in de ijzer, daarom gunstig voor vrouwen vóór en na de bevalling. Vogels zijn soms opgeofferd tijdens de bevalling te geloven fortuin komt aan de werkende moeder. De kip is ook geofferd op andere speciale gelegenheden, zoals het is gedacht om geluk te brengen. Sommige Aziatische mensen geloven dat deze kip eten hun geweten vergemakkelijken zal, en hun kraaien welvaart brengt.
De kip legt crème-gekleurde eieren – het enige deel van Ayam Cemani thats niet zwart. Echter worden arme sitters, zij niet stok en daarom is de enige manier om eieren te broeden.
Zie ook: klaar om Cook Featherless kip
ayam-cemani-7
ayam-cemani-2
ayam-cemani-3
ayam-cemani-4
ayam-cemani-5
ayam-cemani-6
ayam-cemani-8
Bronnen: Wikipedia / groene brand boerderijen / Kip Hill [via verloren bij E kleine]
Dit artikel bevat informatie over de website: Amusing Planet Vertaald voor educatieve doeleinden.

Gerelateerde artikelen